Інтернет по коаксіальному кабелю

Навколо великих міст збудовано велика кількість заміських будинки.

З практики можна зазначити, що у більшості випадків, це будинки в яких відсутня, так необхідна на сьогоднішній день, кабельна мережа для підключення сучасного цифрового обладнання. Так у цій статті мова піде про інтернет.

Більшість сучасного обладнання не отримало би такої популярності і масового визнання, як би не мало доступу до мережі інтернет.

На сьогоднішній день майже все обладнання, що випускається орієнтовано на роботу з мережею інтернет.

Структурована кабельна мережа
побудована з використанням
коаксіального кабелю

Що вже казати про мультимедійні прилади та гаджети, для надання розважального контенту, які повністю орієнтовані на користувачів глобальної мережі.

Саме цей факт спонукав інженерів нашої компанії шукати рішення для доступу до глобальної мережі інтернет, які ми зможемо запропонувати нашим клієнтам.

На ринку представлено велика кількість рішень які дозволяють підключати ваше обладнання до мережі інтернет.

Кожна з таких реалізацій, мають одну мету, але стикається з обмеженнями, подолання яких завжди пов’язано з витратами інколи дуже високими.

Пропонуємо розглянути ситуацію коли найпрогресивнішою, для отримання інформації була Супутникова Система через яку ведуть мовлення велика кількість телеканалів з усього світу і надається інформація різного призначення, а для деяких регіонів, супутник єдина можливість мати доступ до світового інформаційного простору.

Інформація яка приймається супутниковим обладнанням і на сьогодні не втрачає своєї актуальності, але в суспільстві присутній великий попит на доступ до глобальної мережі інтернет. Куди би ми не відправились та у будь який час, інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. Вимоги до швидкості, якості такого доступу, постійно стоять перед адміністраторами, інженерами, монтажниками, систем локальних мереж.

Якщо розглядати новий проект, його структурована кабельна система повністю орієнтована на використання матеріалів та обладнання, сумісне для підключення до інтернет мережі.

Але як виходити з ситуації де відсутня можливість, заміни чи улаштування нових кабельних мереж. Такими є об’єкти які повністю були орієнтовані на супутникове телебачення. Готельні комплекси, містка забудова за часів телебачення та радіомовлення, заміські будинки.

Починаючи статтю саме зі згадки про сателітів великих міст, котеджні містечка, ми мали на увазі ті об’єкти де на час будівництва було закладено коаксіальний кабель як лінії передачі інформації. А це не тільки телебачення, а і відеостостереження, та навіть інтернет по технології xDSL, DOCSIS, FTTx,

Час не стоїть на місті нові технології, оптоволоконні лінії надають змогу підключати такі об’єкти до швидкісного інтернету і забезпечити стабільність такого підключення.

Саме бажання використовувати сучасне обладнання сприяло розбудові оптоволоконної мережі у найвіддаленіші населені пункти.

Наша компанія пропонує рішення для модернізації внутрішньої структурованої кабельної системи на базі існуючого супутникової системи. Та прекрасне рішення для реалізації локального проекту з значною економією кабелю та витрат пов’язаних з монтажем великої кількості кабелів різного типу та призначення.

Прокладка нових комунікацій в оселі з ремонтом, завжди пов’язана з додатковими витратами на проведення ремонту інтер’єру та не рідкісними є випадки коли заміна вимикача закінчується капітальним ремонтом в оселі.

Інтернет по коаксіальному кабелю – Доступ до інформації в мережі інтернет по коаксіальному кабелю з використанням сучасного обладнання, що забезпечить надійність, відповідну швидкість та естетичність кінцевої реалізації.

Дане обладнання було розроблено нашими європейськими колегами та протестовано нашими інженерами в реальних проектах

Мультисвіч з можливість підключати інтернет кабель, надасть змогу підключати по кабелю користувачів які орієнтуються на роботу через інтернет, а це і IP телефонія, ІP відеокамери,

побутові прилади. В кожній точці встановлюється абонентська настінна розетка, що має два роз’єми RJ-45 (100Mb/s).

Розетка підключення інтернет до коаксіального кабелю
Розетка-комутатор. Один кабель чотири незалежно підключені прилади

Приклад використання даної системи

Якщо в вашому будинку вже встановлене супутникове телебачення, а сигнал комутується за допомогою приладу мультисвіч. Або в вашому будинку існує розводка ефірного телебачення ви можете модернізувати вашу систему за допомогою обладнання серії NET CLASS замінивши існуючий мультисвіч на мультисвіч з функцією трансляції інтернет по коаксіальному кабелю.

Мултисвічі серії NET CLASS повністю відповідають стандартам, та сумісні з обладнанням для приймання та трансляції супутникових сигналів.

Таким чином мультисвіч є повністю взаємозамінними з відповідним обладнанням серії NET CLASS.

Від’єднавши старий мультисвіч ви з легкістю встановите на його місце новий мультисвіч серії NET CLASS. Ця процедура не відрізняється від подібної, при заміні звичайного мультисвіча.

Підключивши супутникову антену до відповідних входів на мультисвічу та підєднавши абонентські розетки на вихідні роз’єми мультисвіча ви отримуєте повністю робочу систему супутникового телебачення.

Для передачі інтернет сигналу по коаксіальному кабелю, необхідно підключити мультисвіч до інтернет маршрутизатора (роутера), стандартним патчкордом з роз’ємами RJ-45

Мультисвічі серії NET CLASS облаштовані входом, стандартним інтернет роз’ємом для підключення до лінії інтернет на швидкості 1 Gbit/s та комутатором з підтримкою стандарту 10BASE-T/100BASE-TX

В точках, де є необхідність підключити інтернет обладнання, чи то смарт-телевізор, Wi-Fi точку доступу, комп’ютер, необхідно підключити коаксіальний кабель до відповідної розетки сумісної на роботу з обладнанням серії NET CLASS

Сумісна з обладнанням серії NET CLASS, розетка виготовлена в формфакторі, що відповідає звичайній розетці, та може бути встановлена в звичайний підрозетник, замінивши собою телевізійну розетку.

Після заміни та підключення ви отримуєте, роз’єм для підключення супутникового обладнання, ефірного телевізійного обладнання, та два роз’єми під роз’єм RJ-45 для підключення до інтернет на швидкості 100Mbit/s.

І все це лише по одному коаксіальному кабелю який вже присутній у більшості приміщень де на 100% розміщується обладнання для повноцінної роботи якого потрібне якісне підключення до мережі інтернет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *